CreudeSantJordi      Logo Element festiu patrimonial d'interès nacional 600x160      LOGO425

Aquesta web utilita cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat.

Accepto
Cantada de Pasqua 2017
Diumenge, 16. Abril 2017, 09:00 - 14:30
Visites : 2511

Els actes comencen Diumenge de Resurrecció a les 9 del matí, quan el grup de caramellaires del Roser comencen a rondar pels carrers del poble. A quarts d'una es dirigeixen a l'esglesia parroquial. on fan tradicionalment un petit concert, acabant sobre les dues de la tarda a la plaça de l'Ajuntament.

La comitiva està encapçalada per la Bandera del Roser i dues fileres de caramellaires, una a cada banda del carrer, vestits amb una capa negra, el barret de copalta també negre i el llaç de color vermell. Cadascú subjecta amb la mà el Bordó, un bastó de fusta que té una plaqueta amb l’estampa de la Mare de Déu del Roser al davant i el text dels goigs al darrera. A continuació hi van els músics que fan sonar llurs instruments habillats amb una capa llarga i un barret de copalta de color morat i un llaç blau marí. El seguici també inclou diversos infants que duen bastons tornejats amb un gran pom de flors al cim i cintes de colors i els Cistellaires, vestits de vellut, faixa, barretina i espardenyes, que són els encarregats de recollir les donacions que fan els vilatans a cada casa. Els cistellaires duen la típica cistella de caramelles, dalt d’una perxa, que amb una corda i una corriola fan servir per arribar a balcons i finestres. 

Els gois del Roser es canten mentre la comitiva de caramellaires va ronden pers carrers del poble. Les caramelles es canten aturants davant de  de determinades cases o indrets del poble. Des de l’any 2006 el grup torna a cantar les tradicionals corrandes, cançons semi-improvisades dedicades a elogiar o críticar determinats aspectes de la vida política, social o cultural del poble i del país. 

Es tradició que cada any l'entitat estreni en societat una caramella nova, que el grup comença a cantar en públic el diumenge de Pasqua Florida.

A mes a mes aquest any recuperarem la sardana 'Gentil Adriana' del mestre Manel Balasch, enguany guardonada com la millor sardana de l'any a nivell Europeu. Si voleu sabre mes de la peça Gentil Adriana cliqueu aquí.

Localització Per tot el poble, l'Esglèssia i la plaça del Ajuntament.