perfilcaramellairespetit

Aquesta web utilita cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat.

Accepto

C r e u   d e   S a n t   J o r d i   2 0 1 6.   E l e m e n t   f e s t i u   p a t r i m o n i a l   d ' i n t e r è s   n a c i o n a l  2 0 1 5.

Cantada de Pasqua 2018
Diumenge, 1. Abril 2018, 09:00 - 14:30
Visites : 557

Els actes comencen Diumenge de Resurrecció a les 9 del matí, quan el grup de caramellaires del Roser comencen a rondar pels carrers del poble. A quarts d'una es dirigeixen a l'esglesia parroquial. on fan tradicionalment un petit concert, acabant sobre les dues de la tarda a la plaça de l'Ajuntament ò a la plaça Major.

La comitiva està encapçalada per la Bandera del Roser i dues fileres de caramellaires, una a cada banda del carrer, vestits amb una capa negra, el barret de copalta també negre i el llaç de color vermell. Cadascú subjecta amb la mà el Bordó, un bastó de fusta que té una plaqueta amb l’estampa de la Mare de Déu del Roser al davant i el text dels goigs al darrera. A continuació hi van els músics que fan sonar llurs instruments habillats amb una capa llarga i un barret de copalta de color morat i un llaç blau marí. El seguici també inclou diversos infants que duen bastons tornejats amb un gran pom de flors al cim i cintes de colors i els Cistellaires, vestits de vellut, faixa, barretina i espardenyes, que són els encarregats de recollir les donacions que fan els vilatans a cada casa. Els cistellaires duen la típica cistella de caramelles, dalt d’una perxa, que amb una corda i una corriola fan servir per arribar a balcons i finestres. 

Els gois del Roser es canten mentre la comitiva de caramellaires va ronden pers carrers del poble. Les caramelles es canten aturants davant de  de determinades cases o indrets del poble. Des de l’any 2006 el grup torna a cantar les tradicionals corrandes, cançons semi-improvisades dedicades a elogiar o críticar determinats aspectes de la vida política, social o cultural del poble i del país. 

Relació de les peces que enguany interpretaràn les Caramelles del Roser :

1- Goigs del Roser Text anònim del segle XVI
2- Quatre-cents anys Sardana (1984) Música: Manel Rodrígue i Suñé. Text: Anton Carrera i Busquets.
3- Rosa Vera Sardana (1994) Música: Manel Balasch i Suñé, Lletra: Anton Carrera i Busquets.
4- Son Caramellaires Havanera(2011) Música: David Rodríguez i Vila. LLetra: F.Xavier Pona i Casas.
5- Son Vilatortins Sardana (1947) Música: Manuel Suñé i Cervián. Lletra: Josep Suñé i Bonan.
6- Adéu - siau Vals a 2 veus(1980) Música i Lletra: Manel Balasch i Suñé.

Directors Musicals:

Manel Marsó i Fabregà
Jofre Bardolet i Casadevall.

Localització Per tot el poble, l'Esglèssia i la plaça Major i la plaça de l'Ajuntament.