perfilcaramellairespetit

Aquesta web utilita cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat.

Accepto

El 425è aniversari

Article publicat al nùm. 70 de la Revista Vilatorta. Nadal 2014.    

 

El proper any, per Pasqua Florida, es complirà el 425è aniversari de les Caramelles del Roser i considerem que és un bon motiu de celebració.

Les caramelles, com a cant de celebració primaveral, són un costum estès actualment arreu del nostre país i constitueixen un fet distintiu en el patrimoni de festes populars del costumari català.

 

      

                                        

Les nostres caramelles han atret sempre l’atenció dels estudiosos del folklore perquè, a més de l’antiguitat, tenen uns trets diferencials prou rellevants.

El més important és el cant dels Goigs del Roser tot caminant pels carrers de la nostra vila. El cant dels goigs fou l’origen de les caramelles i Sant Julià és l’única població on ha perviscut i es manté des de fa més de quatre centúries. La vestimenta de gran gala i el fet d’estrenar cada any una peça composta expressament per a l’ocasió li donen un caràcter molt peculiar.

És per això que estem preparant uns actes de celebració que us comunicarem més endavant, quan tinguem la programació establerta.

Encapçalada per l’Ajuntament de Sant Julià, s’està cursant la sol·licitud que sigui concedida la Creu de Sant Jordi a les Caramelles del Roser, en ocasió del 425è aniversari. Us convidem a tots, entitats i particulars, a recolzar aquest reconeixement.