CreudeSantJordi      Logo Element festiu patrimonial d'interès nacional 600x160      LOGO425

Aquesta web utilita cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat.

Accepto

Actualitat

IMG 20230113 211351baixaIMG 20230113 211150baixaEl passat 13 de gener ens va visitar en Jofre Bardolet a l'assaig que fem regularment cada divendres. Durant tres temporades, en Jofre va dirigir el cor de caramelles i va aportar dues peces noves la nostre repertori; el seu pas per les Caramelles del Roser ha deixat un molt bon record, per la seva qualitat musical i humana. Aquest divendres vam aprofitar l'ocasió per oferir-li un record d'aquesta temporada, consistent en un àlbum desplegable creat manualment amb tècnica d'scrapbook amb imatges i miniatures dels cartells commemoratius i de les partitures de les peces que va compondre.

Igualment, vam pensar que aquest era un bon moment per agraïr a en Manel Marsó la seva constància com a director titular del cor al llarg dels anys, i per això li vam fer un altre àlbim amb imatges del seu extens recorregut, i de la seva vinculació familiar a l'entitat, que es remunta almenys fins als anys 40 del segle passat.

LLPR 2022 25024Aquest diumenge, les Caramelles del Roser hem participat, com cada any, als actes de la Diada de Catalunya al castell de Bellmunt. Els voluntaris de l'Ajuntament ens hi van rebre amb xocolata i coca després d'una excursió de bon matí. Allà vam cantar el Som vilatortins, acompanyats de la resta dels assistents, durant l'hissada de l'estelada i vam cantar Els segadors en finalitzar l'acte.

SebastiaBardoletTal com teníem previst, el proper divendres 4 de novembre vam començar els assaigs de caramelles, que aquesta temporada seran com de costum cada divendres de 21.00 a 22.30. Comencem la temporada una trentena de cantaires actius, incloent tres noves incorporacions que contribueixen a rejovenir el cor de caramelles.
 
Aquesta temporada arriba també amb la novetat que en Sebastià Bardolet s'incorpora a la direcció conjuntament amb en Manel Marsó, director titular del cor de caramelles.
 
El calendari previst és el següent:
  • Assaigs de caramelles: del 4/11/22 al 16/12/2022 i del 13/1/2023 al 7/4/2023
  • Diumenge de Pasqua: 9/4/2023
  • Aplec caramellaire: 16/4/2023
  • Assemblea General i dinar de comiat: pendent de confirmació.
Les Caramelles del Roser també participem en aquestes activitats del poble:
  • Interpretació de l'ofici "Iesu salvator", de Ramon Victori, a la Missa del Gall (nit de Nadal) i a l'ofici solemne de celebració de Sant Julià (8/1/2023).
  • Interpretació de la peça "Stabat mater", de Ramon Victori, durant la processó Mont-i-calvari (7/4/2023).
 

EsglesiaStjuCom cada any, la nit de Nadal s'interpretarà l'ofici Iesu salvator, del compositor vilatortí Ramon Victori, a l'església parroquial de Sant Julià de Vilatorta durant la Missa del Gall. Es tracta d'una peça musical en llatí, a dues veus i orquestra, que s'interpreta en aquesta data des de fa més de trenta anys, amb acompanyament d'harmònium, una tradició que està recollida al Mapa del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Anteriorment, era interpretada en dies de gran festa per dos membres de la Orquestra de Sant Julià, acompanyats per sis instruments, i actualment també s'interpreta durant l'Ofici Solemne de la celebració de Sant Julià, patró del poble.

Enguany, amb la voluntat de continuar mantenint viu aquest patrimoni vilatortí, convoquem dos assaigs, els dies 16 i 23 de desembre, a les 21.00 a la mateixa església parroquial de Sant Julià, oberts a totes les persones interessades, homes o dones. Els assaigs estaran dirigits per en Manel Marsó, director del cor de les Caramelles del Roser, i acompanyats a l'harmònium per en David Rodríguez.

La participació als assaigs no implica el compromís d’assistir a la interpretació durant la Missa del Gall ni a l'ofici de celebració de Sant Julià, ja que l'objectiu fonamental és difondre el coneixement de la peça, si bé també fem una crida a participar en aquestes interpretacions.

Mont i calvari 2022Divendres, 18 d'abril de 2022, cantaires del cor de caramelles hem participat a la processó Mont i Calvari. Aquesta processó té lloc cada Divendres Sant, de 9 a 10 del matí i segueix el recorregut del via crucis amb els passos ubicats a diverses façanes del poble, que inclou un tram de camí fora el nucli urbà.

En aquesta processó, el cor interpreta els cants del "Iesus" i l'"Stabat Mater" del compositor vilatortí Ramon Victori.

43 aplec caramellaireDiumenge 24 participarem al 43è Aplec Caramellaire de Sant Julià de Vilatorta. L'Aplec és un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de Sant Julià on enguany hi participem set corals, tres d'elles del poble (Caramelles del Roser, Coral Cants i Rialles i Caramelles Infantils) i quatre que provenen de diferents indrets dels països catalans (Coral Infantil Mestre Güell de Tàrrega, Coral Camprodon de Camprodon, Societat Coral Joventut Tianenca de Tiana i A tous... choeur de Pontellà - Nyils).

Estem contents que aquest esdeveniment pugui tenir lloc un any més i especialment per la participació de les Caramelles Infantils de Sant Julià, les quals tenen una història probablement tant llarga com la de les pròpies Caramelles del Roser, i tenen una presència documentada almenys tot al llarg del segle XX, i que aquest any fa vint anys que l'Escola de Música de Vic les va adoptar i impulsar, amb intensitat renovada aquests darrers. Des d'aquí les felicitem pel seu aniversari!

Tota la informació i fulletó de l'Aplec són al web: 43è Aplec Caramellaire

Cartell 22 baixaEl proper 17 d'abril de 2022 tindrà lloc el tradicional passant de caramelles, ben esperat ja que a a causa de la pandèmia no s'ha pogut dur a terme els darrers dos anys. Enguany recuperem l'organització que ja estava prevista per a l'any 2020, i per això estrenarem finalment la caramella "Festívola", composta per Sant Riera i Jofre Bardolet i amb lletra d'Anton Carrera. Aquest mes de febrer vam recomençar els assaigs, després de noves cancel·lacions inesperades, amb l'objectiu de preparar la Pasqua en temps rècord, ja que habitualment començàvem a assajar a principis de novembre. En aquest context, hem preparat un repertori assumible i ens hem sorprès que tot torna a sonar més fàcilment del que pensàvem, potser amb un optimisme renovat gràcies a les noves (i joves) incorporacions al cor de caramelles. La cartelleria i les butlletes seran també les que vam preparar per a la Pasqua de 2020.

D'acord amb la programació prevista, farem el tomb caramellaire a partir de les 9 del matí començant a la plaça de l'U d'octubre i seguint pel carrer de la Mercè, era d'en Buxó, av. Sant Llorenç, c. Jesús, c. del Perer, c. de n'Anna Xica, c. Montseny, c. Jesús, Pl. Major, c. del Pont, c. Rector Roca, c. de la Font, av. Sant Jordi, Av. Nostra Senyora de Montserrat, c. Núria i Pl. U d'octubre. Per la seva banda, les caramelles infantils faran el seu propi tomb a partir de les 10.00 hores començant per la Pl. Major i seguint en direcció al Frankfurt de Sant Julià, el casal Núria i la pastisseria Crosandra. Ambdós grups ens trobarem davant de l'Ajuntament a les 11.45 per cantar diversos temes conjuntament.

Un cop acabada l'actuació conjunta i el preceptiu descans, entre dos i tres quarts d'una el grup de caramelles interpretarem els Goigs del Roser dins l'església parroquial en finalitzar la missa de Pasqua Florida i ens encaminarem novament a la porta de l'Ajuntament on interpretarem corrandes, Som Vilatortins i l'Adéu siau conjuntament amb la coral Cants i Rialles. La diada finalitzarà amb el sorteig de la mona de Pasqua gentilesa de la Pastisseria Crosandra entre les persones que hàgin adquirit les butlletes del sorteig. Col·laboren també amb el passant caramellaire els establiments Alimentació Fiter - Supermercat Pròxim (can Fil) i Frankfurt Sant Julià.

Subcategories