CreudeSantJordi      Logo Element festiu patrimonial d'interès nacional 600x160      LOGO425

Aquesta web utilita cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat.

Accepto

Les Caramelles del Roser de Sant Julià són Element Festiu de Catalunya

El Govern ha acordat declarar Les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta com a element festiu patrimonial d’interès nacional, així com inscriure la declaració de l’element festiu patrimonial d’interès nacional en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

 
Les Caramelles van néixer a finals del segle XVI i a Sant Julià de Vilatorta han perdurat en la seva forma original. Gràcies a la indumentària, la intervenció instrumental i una música popular molt pròpia, així com al fet d’haver-se transmès de generació en generació de forma ininterrompuda, fa que siguin mereixedores de ser declarades element festiu patrimonial d’interès nacional. Així ho preveu el Decret 389/2006, de 17 d’octubre, del patrimoni festiu de Catalunya.
 
La finalitat d’aquest acord de govern és assegurar la preservació, protecció i promoció, mitjançant un reconeixement especial, de Les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta com a manifestació de la cultura tradicional catalana d’especial arrelament i rellevància, i adequar-lo a les categories previstes al Decret 389/2006, de 17 d’octubre, del patrimoni festiu de Catalunya.
 
La resolució ha tingut un ampli ressó a la premsa digital, tal i com es pot veure en el Recull de Premsa 
elementfestiuinteresnacional