CreudeSantJordi      Logo Element festiu patrimonial d'interès nacional 600x160      LOGO425

Aquesta web utilita cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat.

Accepto

Paraules de l'Anton Carrera per al comiat d'en Joan Guàrdia

Avui ha tingut lloc l'acte de comiat d'en Joan Guàrdia en el qual diverses persones en nom propi i de les entitats Caramelles del Roser, Vilatorta per la Independència i Coral Brusquina han llegit textos en el seu record. Aquest és l'escrit que li ha dedicat l'Anton Carrera:

IMG 20210905 WA0000"En Joan va viure segons els seus principis, amb sintonía total amb allò que pensava, fidel a les seves idees. ¿Què més se li pot demanar a una persona? Participava activament en els actes col·lectius i tenia un esperit crític envers la realitat que l’envoltava. Volia un món millor del que tenim i el volia per a tothom. Coneixia el límit de les seves possibilitats i no s’avergonyia en reconèixer-ho públicament. La sinceritat era, al meu modest entendre, la seva qualitat més destacable.

En les converses que vaig tenir amb en Joan, i que recordaré sempre més com un exemple de comunicació eficaç, se’m manifestava de forma imprevisible, la qual cosa m’obligava estar permanentment a l’aguait. A vegades s’atansava manyagament i sense pressa, d’altres irrompia amb tanta desmesura que em situava al límit de les meves possibilitats de resposta. Totes dues maneres de fer em fascinaven. Posats a triar, però, jo preferia la seva actitud més extremosa.

En Joan sabia, per experiència pròpia, com n’és de complexa la condició humana: No només pels aspectes biològics o genètics, sinó també per la càrrega d’emocions, de subjectivitat i d’imaginació que el fet de viure comporta.

Cantar a les Caramelles del Roser fou, per a ell, l’acompliment d’un desig que des de sempre volia realitzar. Aquest fet, per a en Joan imprescindible, el reconciliava amb el món, amb la vida que li va pertocar viure.

Gràcies, Joan, per la teva humanitat i per la teva veu de baix inoblidable! Gràcies, Joan, per la teva amistat!"