CreudeSantJordi      Logo Element festiu patrimonial d'interès nacional 600x160      LOGO425

Aquesta web utilita cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat.

Accepto

Ha mort en Santi Riera

Declaració de condol per la mort de Santi Riera i Subirachs

emesa per l'Excelentissim Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

En data d’avui ha mort Santi Riera Subirachs, insígnia d’or del municipi. Tota una vida dedicada a l’ensenyament de la música, amb una basta contribució al patrimoni musical del poble i amb una llarga vinculació amb les Caramelles del Roser.

Santi Riera i Subirachs va néixer a Sant Julià de Vilatorta el 26 d’octubre de 1935. Cursà els seus primers estudis musicals a l’Acadèmia Santa Cecília de Vic i es llicencià en musicologia a l’Acadèmia de Roma. Cursà estudis en composició i contrabaix al Hochschul-Institut für Musik, Trossingen, Alemanya, entre els anys 1964 i 1968.

Va ser director de l’Escola Municipal de Música de Vic del 1968 al 1970. Professor de Llenguatge Musical al Conservatori Municipal de Música de Manresa del 1982 al 1988. També fou director d’aquest Conservatori entre el 1986 i 1988. Del 1988 al 2003 fou professor de Llenguatge Musical i Cap d’Estudis de Música de Vic.

També va ser cofundador i professor als cursos de l’Escola de Pedagogia Musical (1970-2002), i Director Pedagògic de l’Escola de Pedagogia Musical entre els anys 1992 al 2002. 

             

 MG 8693

Dins l’Escola de Pedagogia Musical, encapçalada pel director de l’Escolania de Montserrat, el pare Irineu Segarra, va editar llibres sobre pedagogia musical, tant en teoria i investigació com en materials pràctics per utilitzar a les escoles i conservatoris.

Santi Riera ha destacat com autor de diversos llibres:

“Música per a l’Educació Primària” (6 vol.)

“Llenguatge musical grau elemental” (5 vol.)

“Repertoris de Llenguatge Musical” (4 vol.)

Coautor del llibre “Les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta” editat en motiu del quart centenari.

Autor del llibre “Les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta en el context del fet caramellaire dels països catalans”. Editat en motiu dels 425 anys de les nostres caramelles.

Per a les Caramelles del Roser ha compost una desena de peces com ara l’Himne dels caramellaires, la Cançó del terrisser, o Sant Llorenç del Munt (totes amb lletra d’Anton Carrera). També ha harmonitzat una dotzena de peces de caramelles d’autors locals, sobretot del mestre Manel Balasch.

Santi Riera és l’autor musical de la coneguda cançó, popularitzada pels moviments excursionistes de Catalunya, “Pujarem dalt dels cims”, amb lletra de Martí Sunyol.

Per això aquest Ple municipal ACORDA:

Primer.- Expressar públicament el condol de l’Ajuntament i de la població de Sant Julià de Vilatorta i declarar dos dies de dol al municipi durant els quals es suspèn qualsevol tipus d’acte públic o institucional. Les banderes de l’edifici de l’Ajuntament onejaran a mig pal amb el crespó negre.  

Segon.- Fem palès a la família, a tots els amics i coneguts, a tot el poble de Sant Julià de Vilatorta i a tot el país, el nostre condol per la pèrdua del nostre il·lustre vilatortí.

Sant Julià de Vilatorta, 11 de març de 2018