CreudeSantJordi      Logo Element festiu patrimonial d'interès nacional 600x160      LOGO425

Aquesta web utilita cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat.

Accepto

Carta de comiat a en Josep Fiter

Obituari de l’Associació Caramelles del Roser amb motiu del decés del seu President Josep Fiter Vila

(11-11-1957 / 24-02-2020)

En Josep va posar, en tot el que va fer, una actitud extrema, perfectament deliberada i voluntariosa. Aquesta ha estat la raó principal del seu èxit com a President de les Caramelles del Roser.A més a més, aquell seu entusiasme s’encomanava a tots els altres confrares sense excepció.

Ha culminat l’obra d’ordenació i catalogació del llegat caramellaire que el seu antecessor en el càrrec, l’estimat i enyorat Santi Riera, havia emprès i gairebé enllestit.

Amb en Josep s’ha endreçat el local que alberga l’enorme embalum que comporta un grup nombrós com és el de les Caramelles del Roser: capes, barrets, bordons, instruments musicals, arxiu de lletres i de músiques de cançons, senyeres, banderins, llibres, diplomes, trofeus, recordatoris, fotografies, pintures, retalls de premsa, és a dir, totes aquelles coses emblemàtiques que els confrares estimen tant.

I, més enllà de tot plegat, la veu d’en Josep que, amb la resta de veus dels seus companys, donava el so característic de les Caramelles del Roser, un so que ha quedat, des d’ara, sense la seva participació.

A mesura que la vida passa i especialment en moments tan dolorosos com el d’ara mateix, ens adonem de la importància de les persones que, amb la seva generositat i constància, han tirat endavant els compromisos col·lectius, sense afany de lucre i amb una entrega total.

Tots plegats formem part d’una cultura mil·lenària que s’esforça per continuar existint, que lluita contra la mala fe d’aquells que la voldrien extingida. En Josep n’era conscient d’això i va dedicar tota l’empenta de que era capaç a mantenir encesa la flama de la nostra continuïtat com a poble. Es tracta d’aquella generositat que no fa gaire us deia.

Una cançó finida, 

una força finada,

una veu emmudida,

una vida estroncada.

Josep et recordarem sempre. Descansa en pau.

AntonCarrera Busquets en nom de l’Associació.

Sant Julià de Vilatorta, 27 de febrer de 2020

             

Josep Fiter 2